Légy résen: jogszabály változás a számlázás terén

Akkreditált regisztrátor
20
2015 október
14:01
Szerző:     |    Kategória: 2015. október, Blog    |    Címke:


Egész évben rebesgették, hogy az online pénztárgépek után újabb változás közeleg a vállalkozások egyébként sem nyugodt tengerén. A napokban végre lehullott a lepel:

 

2016 január 1-től a számlázó programok adatbázisához hozzáférési lehetőséget kell biztosítani a NAV számára.

 

adóhatósági ellenőrzési szolgáltatás

 

A számlázó programok fejlesztőinek ezt egy integrált funkció, az „adóhatósági ellenőrzési szolgáltatás” formájában kell biztosítaniuk, mind a papír alapon, mind az elektronikus úton kiállított számlák esetében. Ezzel az adóhatóság dátum vagy számlasorszám alapján bármikor ellenőrizni tudja majd a vállalkozások által kiállított bizonylatokat.

 

A szabályozás hatályba lépéstől él, tehát a január 1. előtt kiállított számlákra nem, viszont a frissen kiállított, de megelőző időszakra vonatkozó bizonylatokra (stornó számlákra is!) vonatkozni fog.

 

Mi a teendő?

  1. Ellenőrizd, hogy a programban, amit jelenleg számlázásra használsz, elérhető-e ez a funkció?
  2. Ha nem, érdekődj, hogy lefejlesztésre kerül-e a határidőig?
  3. Ha a válaszuk nem, keress egy olyan számlázót, amely biztosítja ezt.

 

Ugyanis, ha elmulasztod biztosítani a hozzáférést a NAV számára a számláidhoz, az az adóellenőrzés lefolytatásának akadályozása, illetve adatszolgáltatási kötelezettség megszegése. Nem játék, 500 000Ft-ig büntethetnek érte.

  • Csonka Imre

    “B” verzió kidolgozva by Fidesz 2002: Külföldi cég, külföldi számla, kapjad be népnyúzó banda, a haldoklón úgyse segít a gyógyszer. Nem is értem mit képzelnek ezek. Te vagy a bűnöző, kedves vállalkozó, te fizetsz 80 féle adót, kedves vállalkozó, ők elveszik mindennek a 60%-át, Európa legpazarlóbb kormányát tartják fenn a világ egyik legkorruptabb miniszterelnökével, haveroknak újraosztott piacokkal, a versenyt a kormánytól nyúlható támogatás jelenti. De akinek van egy kis boltja, annak a segglyukát is látni akarják. Bele fogtok dögleni, tetszik nem tetszik, ezeknek mindenetek kell! Meneküljetek

Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook