5 értékes WordPress bővítmény, ami azonnal támogatni fogja munkádat [Tutorial videók]

  A WordPress-t többnyire azért is választják szívesen, mert a teljesen kezdők számára is érthető, könnyen kiismerhető tartalomkezelő. Azonban a bővítmények megfelelő működéséhez nem árt, ha van hasznos útmutatás.

  Korábban már összeszedtünk 10 olyan WordPress plugint, amit érdemes beépítened az oldaladba, hogy segítse az ügyfeleid és a közted lévő kapcsolatot. Most ezek közül kiragadtunk 5 olyat, amelynek pontos beüzemelésén 2 percben végigvezetünk, így sikeresen fogja támogatni weboldalad működését.

  1. Kapcsolati űrlap – Contact Form 7

  A kapcsolati űrlap egy nagyon fontos része az oldaladnak, hiszen ezen keresztül egyszerűen kapcsolatba tudnak veled lépni az emberek. A GDPR rendelet miatt pedig különösen fontos, hogy körültekintően bánj vele, hiszen személyes adatokat kérsz be a látogatóktól.

  Éppen ezért a telepítést követően ne felejtsd el GDPR-kompatibilissé tenni űrlapod. Szerencsére a plugin 1 perc alatt lehetővé teszi ezt számodra!

  2. A WordPress egyik legértékesebb eszköze – Yoast SEO

  Keresőoptimalizálás szempontjából a legalkalmasabb bővítmény arra, hogy segítsen az élre kerülni a Google találati listáján. Amint elkezded megírni honlapod/blogod szövegét, már ellenőrizheted is, hogy a megfelelő kulcsszavakkal dolgozol-e, olvasmányosan tördelt-e a szöveged és még a közösségi posztjaid ideális megjelenésében is számíthatsz rá.

  Ami pedig a legszebb benne, hogy az ingyenes verzió bőven tartalmazza a szükséges funkciókat!

  3. Azonnali visszajelzés tartalmaidról – RatingWidget

  Gyakran megtörtént eset, hogy elindul egy oldal, belefektetsz rengeteg energiát, látod is, hogy egyre többen olvassák tartalmaid, mégsem tudod, hogy mégis mit gondolhatnak róluk. Vajon elég érdekes számukra vagy rossz az irány, amerre tartasz?

  Az emberek többsége nehezen nyilvánítja ki véleményét, pedig mindenkinek van, csak nehéz megkezdeni a sort. Ezért fantasztikus eszköz erre egy értékelő felület, ahol anonim és kötelezettség nélkül (nem kell kommentelnie vagy megosztania semmit, hiszen az nagyobb elköteleződést igényel) is kinyilváníthatja, hogy tetszett-e neki, amit olvasott.

  A csillagokra bátrabban rá fognak nyomni, így azonnal látni fogod, melyik tartalmadat kedvelik. Ebből kiindulva már tudni fogod, hogy azokhoz hasonló tartalmakat kell gyártanod a jövőben, amelyeket a legjobbra értékeltek az olvasóid.  Minél relevánsabb tartalmat kínálsz számukra, annál sikeresebb leszel!

  4. Az egyszerű levelezés titka – WP mail SMTP

  Biztonsági okokból és a spamelés elkerülése miatt a WordPress PHP alapú e-mail küldési lehetőségét a legtöbb szolgáltató letiltja. Ezért, ha levelezni szeretnél, SMTP hitelesítéssel biztonságosan megteheted, és leveleid sikeresen célba is fognak érni.  

  A WP mail SMTP bővítménnyel az oldaladon keresztül tudsz leveleket küldeni az SMTP szervereinket felhasználva. A sikertelen levélküldés oka legtöbbször a helytelen SMTP kiszolgáló megadása (host és port), ezért kövesd, amit kollégánk mond a videóban, így nem hibázhatsz!

  5. „Sajnos a weboldal nem elérhető” – Under Construction

  Egy weboldal esetében nincs is annál elkeserítőbb, amikor rátalálsz egy érdekes témára, rákattintasz a linkre, hogy tovább olvass – de az oldal nem elérhető.

  Nem szeretnénk, hogy látogatóid ilyen csalódás érje, ezért a „Fejlesztés alatt” bővítményt mindenképp a figyelmedbe ajánljuk. Amikor módosítasz egy oldaladon vagy még nem akarod lerántani a leplet egy izgalmas újításodról, ne hagyd magyarázat nélkül az érdeklődőket.

  Pillanatok alatt beállíthatsz egy pofás Under Construction oldalt, amivel jelzed látogatóid számára, hogy most épp nem elérhető a tartalom, amit látni szeretne, de jöjjön vissza később.

  Egyrészt elegáns megoldás, másrészt időt spórolhatsz vele magadnak vagy webdesigner kollegádnak, aki ezidő alatt foglalkozhat sürgetőbb projektekkel is.

  Csak óvatosan a bővítményekkel!

  Mielőtt most bőszen telepíteni kezded a pluginokat, érdemes utána nézned, jelenleg mennyire friss verzióját használod a WordPress-nek, kompatibilis-e a bővítménnyel és hogy milyen PHP verziót használ az oldalad. Ez azért fontos, mert ezek összeakadhatnak, és elérhetetlenné tehetik a weboldalad.

  Ne hagyd magadban!

  Véleményedre továbbra is számítunk, ezért bátran értékeld a cikket a már bemutatott értékelő csillagokkal. Hasznosnak tartottad a témát vagy további kérdések merültek fel benned? Oszd meg velünk hozzászólásban!

   

  Oszd meg a gondolataidat