A házon kívüli (vakációs) üzenet beállításai

  banner_2014_728_90

  Ha előreláthatólag több napig nem tudod megnézni e-mailjeidet, célszerű egy automatikus üzenetet beállítani, amivel jelezheted, hogy az üzenetet csak később tudod elolvasni, és a válasz is csak az általad megjelölt időpont után várható.

  Az automata válaszüzenet nagyon hasznos lehet, ha betegség, szabadság vagy egyéb ok miatt nem tartózkodsz az irodában. Az üzenetben célszerű megadni, hogy mettől meddig nem vagy gépközelben, így a levél feladója tudni fogja, hogy mikor számíthat válaszra.

  Automata üzenetet használhatsz akkor is, ha egy témával kapcsolatban nagy mennyiségű érdeklődő emailt vársz, és egyenként válaszolni már túl fáradságos lenne. Ez a megoldás leginkább álláshirdetéseknél használatos.

  Egyszerűen beállítható

  Automatikus üzenet használatára természetesen nálunk is van lehetőség. Az ügyfélkapuban kattints az “E-mail fiókok” menüpontra:

  Itt kiválaszthatod azt a fiókot, amelyikre be szeretnéd állítani az automatikus üzenetet. Görgess a lap aljára, és töltsd ki a mezőket az alábbi példához hasonlóan:

  Fontos, hogy a “Küldő” mezőbe a saját email címedet írd, és a legvégén az “Engedélyez” négyzetébe tegyél pipát. Ha újra gépközelben vagy, nem muszáj törölni az üzenet szövegét, elég, ha a pipát kiveszed, és ezzel inaktiválod a levelet.

  A beállításokat az ügyfélkapuba való belépés nélkül is elvégezheted, ha a nyitóoldalon található “Postafiók beállításai” linkre kattintasz.

  Néhány hasznos tanács

  – Csak akkor állítsd be a házon kívüli emailt, ha legalább egy hétig távol vagy.

  – Használj felvezető mondatot (Pl.: Köszönöm levelét), vagy befejező mondatot (Pl.: Köszönöm türelmét).

  – Kerüld a formális kifejezéseket, használj egyszerűbb, közérthetőbb megoldásokat. Pl.: “házon kívül vagyok” helyett: “szabadságon vagyok”.

  – Ne fájdítsd a levélíró szívét azzal, hogy “További kellemes nyarat!” kívánsz neki, mert ő nagy valószínűséggel az irodában van, és nem jól megérdemelt pihenését tölti.

  banner_2014_3_336_280

   

  Oszd meg a gondolataidat