Finisbe ért a Windows 10 őszi frissítésének fejlesztése

Az elmúlt hetekben egy kisebb kihagyás után végre újabb nyilvánosan tesztelhető verzió érkezett a Windows 10 nagy, őszi funkcionális frissítéséből. A Windows 10 Fall Creators Update stabil verziója várhatóan szeptemberben válik elérhetővé.

Már csak a hibákat javítja a Microsoft.

Az augusztus 23-án kiadott Windows 10 Insider Preview Build 16273-ban olvashatunk a javításokról és átalakításokról. Újítások terén egyetlen egy funkcionális újdonság lelhető fel, mégpedig hogy bekerült a Bahnschrift betűtípus. Ezenfelül szinte csak hibajavítást kapott az előzetes, de ez teljesen megszokott egy fejlesztési ciklus végén. Tehát a Fall Creators Update hamarosan a hétköznapi felhasználók részére is készen fog állni.

Egy kisebb hiba javítása

(kisebb hiba javítása a Microsoftnál)

Továbbra is ingyenes marad

A szokásokhoz hűen, a frissítést a Windows 10-et használók természetesen ingyen telepíthetik majd. Azonban néhány régebbi Windowsos tabletre nem lesz installálható a frissítés, ugyanis történt hogy az Intel nem volt hajlandó és nem is akar hajlandóságot mutatni egy Windows 10-el kompatibilis grafikus illesztőprogram elkészítésére a tabletekben lévő videochipekhez.

Nem lesz többé erőszakos tukmálás

Az amerikai céget sokan bírálták már a Windows 10 operációs rendszer túlzottan erőszakos ajánlgatása miatt a felhasználóknak. Ez azonban a végéhez érkezett! A Get Windows 10 applikációt tartják az egyik legidegesítőbb alkalmazásnak, ami csak létezik. Ez a kis cukiság volt hivatott előkészíteni a terepet a korábbi Windows rendszerek (7 és 8.1) zökkenőmentes továbbfejlesztéséhez. Ámbár az alkalmazás a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül töltögette le az új rendszer telepítéséhez szükséges fájlokat, így pedig értékes tárhelyet foglalva el a gépeken.

(A Get Windows 10 próbál rávenni egy felhasználót, hogy végezze el a szükséges telepítéseket)

A Microsoft nemrég jelentette be, hogy véget vet a gyakorlatnak és innentől kezdve a fejlesztéshez szükséges adatok csak és kizárólag akkor kerülnek letöltésre, ha a felhasználó ebbe beleegyezett. Ezt egyébként a redmondi cég, a német fogyasztóvédelem nyomására lépte meg.

Egyébként már több alkalommal is fájt a feje a Microsoftnak az automatikus telepítések miatt és nem egyszer kártérítésre is kötelezték a céget. A telepítések után lelassult számítógépeket már a napi munkavégzésre sem lehetett sokszor használni, vagy legalábbis akadályozták a munkát. Mostantól viszont ennek vége, bár arról még pontos információkat nem adott a Gates birodalom, hogy csak amerikában vagy a németeknél, esetleg minden országban bevezetik-e ezt.

 

Oszd meg a gondolataidat