Ideje, hogy elbúcsúzz: megszűnik a Google+

A napokban landolhatott neked is postafiókodba egy e-mail a Google-től, amiben figyelmeztet, hogy április 2-án örökre felszámolja a Google+ fiókod (a tartalmaiddal együtt).

Már tavaly októberben rábukkantak egy olyan adatvédelmi hibára, ami miatt úgy érzik, hogy nem éri meg kijavítani és fejleszteni a szolgáltatást (plusz a statisztika is bizonyítja, hogy a felhasználók 90%-a alig 5 másodpercet tölt az oldalon).

Ezek miatt döntöttek úgy, hogy mihamarabb lehúzzák a rolót a személyes fiókok előtt, és valami másra helyezik a fókuszt. De erről majd később….

Mit jelent ez?

Azok a bejegyzések, fotók és videók, amelyeket ott megosztottál (vagy feltöltöttél), maradéktalanul el fognak tűnni. De semmi pánik, addig még nyugodtan le tudod tölteni az összes olyan tartalmad, amire még szükséged lehet.

Ezek még pár hónapig valószínű elérhetőek lesznek a tevékenységnaplódban, mert időbe telik a teljes törlési folyamat, de arra bíztatunk, hogy még időben lépd meg a szükséges mentést.

Érinti a többi Google szolgáltatást is?

Egyedül a Google+ felhasználói része szűnik meg, tehát a Fotók és Drive-ba mentett adataid nem fognak elveszni.

De Google+-al vagyok bejelentkezve pár helyre…

Ezt a lehetőséget is a sima Google bejelentkezés fogja felváltani. Ha weboldaladon használsz ilyet, értesítsd webfejlesztődet, hogy március 7-ig álljatok át a sima bejelentkező gomb-os megoldásra. Természetesen a migrációban is segít a Google nektek >>

Mi lesz azokkal, akik ott követtek?

A Google is azt tanácsolja Gyakran ismételt kérdéseiben, hogy tájékoztasd őket még most a felületen (vagy azon a csatornán, ahol szintén eléred őket), hogy ott már nem tudnak veled kapcsolatban maradni. Ajánld fel nekik azokat a lehetőségeket, ahol tovább fogyaszthatják az új tartalmakat.

Web-Server Tipp:

Ajánlj fel nekik hírlevélre feliratkozást, így lesz egy olyan friss adatbázisod, amiben biztosan olyan emberek lesznek, akik érdeklődnek irántad. E-mailen keresztül nagyobb eséllyel célba ér az üzeneted, mint a közösségi médiában, ahol nagyobb a reklámzaj, és az őrült tempójú tartalomfogyasztás.

Így tudod letölteni értékes tartalmaid április 2-ig:

Használhatod a Google Takout felületet is erre a célra, de a keresőóriás annyira figyelmes, hogy még ezt is megkönnyíti neked akár egy kattintással. Ezen a linken már egy előre bejelölt formot láthatsz, ahol egy archívumba menthetsz mindent, ami kell.

Az archívumba kerülnek a Google+ Fal, Körök és Közösségek tartalmai.

Teljes szabadságot kapsz a módosításokhoz, mert részletesen kiválaszthatod, milyen bejegyzések, fotók, események érdekelnek, és milyen módon szeretnéd tárolni vagy egyből letölteni őket.

Élet a Google+ után

A felvezetőben már említettük, hogy a Google+ bazár bezárásával egy másik lehetőségbe fekteti majd energiáit a keresőóriás.

A G Suite – vagyis a céges fiók – még éli világát, sőt az átalakulását tervezik, így ha ezt a lehetőséget eddig kihagytad vagy tervben van, hogy kipróbálod, ezentúl is megteheted.

 

Oszd meg a gondolataidat