Innorobo 2014 – robotcsodák minden mennyiségben

A Google az elmúlt fél évben felvásárolt nyolc robotikával, szenzorokkal, illetve automatizálással foglalkozó céget. Ám nemcsak a keresőóriás kísérletezik robotokkal. Az Apple és az Amazon is dollármilliókat költ a masinákra. Az, hogy mi a vállalatok terve az intelligens gépekkel még nem került nyilvánosságra, de egyértelműen látszik, hogy az automatizálás jelentősége folyamatosan növekszik.

Mi is hiszünk abban, hogy a robotika az internethez hasonlóan át fogja alakítani mindennapjainkat. Tárhelyszolgáltatóként éppen ezért látogattunk el az ez évi Innorobo kiállításra. Érdekelnek a részletek? Olvass tovább!

A kedvenceinkért pedig görgess a poszt végére! 😉

innorobokiállítás

Innorobo helyszín

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Lyonban rendezték meg az európai robotikai fórumot. A francia városban működő tizenkét tudományos központ nagy része az egész világon a legjelentősebbek közé tartozik. A helyszínválasztás így vitathatatlanul ideális. Mi ott tartózkodásunk során mindvégig úgy éreztük, hogy a város levegőjében szinte vibrál a zsenialitás.

innorobolíon

 

Kik és miért?

 

A robot csúcstalálkozón a gyártóktól és technológiai beszállítóktól kezdve a nemzeti oktatási szervezeteken át a befektetőkig mindenki részt vett, aki valamilyen szinten érdekelt a szolgálatnak szentelt robotikában, vagy hozzánk hasonlóan csak kíváncsi a jelen és a jövő legígéretesebb robotfejlesztéseire.

Az Innorobo egyedülálló lehetőséget kínált a robotikai cégeknek, a kapcsolódó iparágaknak és kutatólaboratóriumoknak, hogy új nemzetközi üzleti partnerségeket hozzanak létre. A konferencia biztosított helyszínt a robotika neves szellemi vezetői és a robotikai világ szakértői közötti valós viták lebonyolítására is. A franciákhoz start-up vállalkozások is érkeztek a világ minden tájáról, abból a célból, hogy bemutassák stratégiai és üzleti tervüket a megjelent magánbefektetőknek és állami pénzügyi intézményeknek. Míg a nemzetközi rangos egyetemek azért utaztak a városba, hogy megosszák egymással perspekítváikat, a közönség bemutatókon, workshopokon vehetett részt és versenyeket, nyilvános vitákat figyelhetett meg.

innorobowebserver

Fókuszban? Az innováció!

 

Több mint 80 kiállító pavilonja színesítette a rendezvényt, akik a legújabb technológiákat és robotokat mutatták be a nagyközönségnek. Rendkívül innovatív ötleteket és úttörő projekteket, valamint újszerű alkalmazási területeket ismertünk meg. Találkoztunk például vendéglátó-, oktatási-, egészségügyi-, védelmi-, szoftver- és építési szolgáltatásban való alkalmazásra tervezett robottal is. Megerősítést nyertünk, hogy számos gazdasági ágazat jövője, és talán nem is annyira távoli jövője a robotizálás.

 

Kedvenceink

innorobo_webserver

 

[youtube]zBe6VAp5UG4[/youtube]

 

innorobo2

 

Oszd meg a gondolataidat