Lost pass(word) ellen LastPass

Létezik olyan ember, aki még soha nem felejtette el a jelszavát valamilyen webes programhoz, esetleg e-mailhez? Kötve hiszem. Minél több alkalmazást használunk, annál inkább meggyűlhet a bajunk a rengeteg belépési kód fejben tartásával. Bár igen szép számmal vannak még olyan felelőtlen felhasználók, akik több alkalmazáshoz is ugyanazt a jelszót használják, összességében egyre nagyobb figyelmet fordítunk a biztonságra.

Hol lehet vajon az “arany középút”? Érthető, és jogos elvárás lehet mindenki részéről, hogy jelszava ne kerüljön illetéktelen kezekbe, ugyanakkor egyszerű legyen a belépés, ne kelljen a variációkkal sakkozgatni. A jelszóemlékeztető e-mailek után teljesítménybért kapó informatikusokra cudar világ jöhet, ha a LastPass népszerűsége tovább nő.

A jelszavak jelszava

A LastPass nevű jelszómenedzser feladata nem más, mint kezelni elmentett jelszavainkat. Nekünk, felhasználóknak mindössze egyetlen jelszót kell megjegyeznünk, amivel a LastPass-ba belépünk, ezt követően a program már tudja a dolgát, az űrlapokat automatikusan kitölti helyettünk. Az alkalmazás letöltése és használata egyszerű, ha megnézed a videót, minden világos lesz: [youtube]y-TxlZd7Q9o[/youtube]

Te kipróbáltad már? Ha bármi tapasztalatod van a programmal kapcsolatban, örömmel vesszük, ha megosztod a többi olvasóval!

 

Oszd meg a gondolataidat