Még hatékonyabb levelező rendszer BitNinja védelemmel

Decemberben lecseréltük a Web-Server levelezési rendszerének tárolóit. A szeptemberi EVA meghibásodás során tartalék rendszerre kellett átállnunk. Azóta pedig a tartalék rendszerről sikeresen visszaálltunk a folyamatos üzemű rendszerre, ami zökkenőmentesen zajlott. Ám nem ez az egyetlen változás, amivel jobbá varázsoljuk számodra levelezésünket.

spamszűréslevelezés

Az ünnepek alatt, alapos átgondolás és tervezés eredményeként, üzembe állítottuk új levelezési backup rendszerünket is. Ez lehetővé teszi bármely postafiók esetén a teljes levelezés visszaállítását egy korábbi időpontra, illetve meghibásodás esetén azonnali helyettesítőként szolgál aktív tárolóinknak, így a szeptemberihez hasonló hiba ezentúl nem fordulhat elő.

 

BitNinjával a levelezés védelmében

Mostanra levelezésünket is (csakúgy, mint tárhelyeinket) legújabb innovációnk, a BitNinja szerver védelmi rendszer védi, aminek köszönhetően a spamek ellen is sokkal hatásosabban tudjuk felvenni a harcot. (Tudtad, hogy a BitNinját már több, mint 140 aktív szerveren használják világszerte?)
A folyamatos fejlesztés és finomhangolás eredményeképpen hatékonyabb a spamszűrésünk, mint valaha. Jelenleg pedig teszteket folytatunk – a védelmet eddig biztosító – greylisting spamvédelmi rendszerünk leállításának lehetőségéről.

 

Mi az az email greylisting?

A greylisting egy spamszűrési technika. Ha egy greylistinget használó mail szerverhez levél érkezik, akkor megnézi az adatbázisában az információkat (küldő IP-je, feladó, címzett). Ha már szerepel, beengedi a levelet. Amennyiben ismeretlen ez a hármas számára, ideiglenesen visszautasítja a levelet, és felveszi a hozzá tartozó hármast az adatbázisába.

 

Miért eredményesebb a BitNinja védelme a greylistingnél?

Egy jól bekonfigurált küldő mail szervernek rövid idő után újra kell próbálkoznia, és mivel akkor már szerepel az adatbázisban a hármasa, fogadva lesz a levél. Ezzel szemben a legtöbb spambot csak tüzel, és többet nem próbálkozik. A greylisting használata nagymértékben csökkenti a beérkező spam levelek mennyiségét.

 

Viszont van egy nem kívánt mellékhatása: kicsit késnek a levelek, mert több erőforrást foglal le. A késés általában csak néhány (5-10) percet jelent (amíg újra nem próbálkozik a küldő server).

 

A BitNinja viszont úgy biztosít magas szintű spamvédelmet, hogy leveszi ezt a terhet a levelezésről, így a greylisting inaktiválását követően sokkal gyorsabban fogod megkapni a leveleidet a postafiókodba, mint eddig.

 

 

Oszd meg a gondolataidat