Mi a titok, ami miatt a szervereink leállás nélkül képesek folyamatosan üzemelni?

A titok szuper egyszerű:

Nap mint nap a szívünk-lelkünk beletesszük abba amit csinálunk. A lehető legstabilabb szolgáltatást akarjuk nyújtani. Kollégáink ezért dolgoznak napról napra, ügyelnek munkaidő után, hétvégente és ünnepnapokon is. A mi álmunk, hogy a te álmod valóra válhasson.

Tényleg ennyi lenne a titok?

Egy része tényleg ez. Woody Allen is megmondta, a siker 80%-a, hogy reggel felkelünk. A másik része viszont az, hogy folyamatosan fejlesztjük a rendszereinket és szervereinket. Folyamatosan monitorozzuk őket, hogy semmilyen probléma ne akaszthassa meg a folyamatokat, a rendelkezésre állást. De ha három részre kellene bontani, akkor:

  • Folyamatos Hardware ellenőrzés és karbantartás
  • Folyamatos Software verzió ellenőrzés és karbantartás
  • Saját, speciális szerver védelmi rendszer

Hogyan néznek ki ezek a folyamatok?

1.Folyamatos Hardware ellenőrzés és karbantartás

Minden szervernek van egy “diagnosztika” programja. A Dell-nél például ez az OpenManage Server Administrator. Innen tudunk különböző vizsgálatokat lekérni például a lemezek állapotáról. A szolgáltatási osztályunk havi operátori checklisjének része ezt tartalmazza. Így folyamatosan ellenőrizve van a szerverek Hardware része.

2.Folyamatos Software verzió ellenőrzés és karbantartás

A Software ellenőrzés a havi operátori checklist másik fő ellenőrzési pontja. Ilyenkor a kollégák ellenőrzik, a szervereken futó programok verzióját és összehasonlítják a piacon elérhető verizóval. Ha az frissebb, jöhet is a frissítés.

3. Saját, speciális szerver védelmi rendszer

Egyedi, átfogó védelmi rendszerünk a BitNinja, amely a sérülékeny weboldalakat megcélzó valamennyi támadást képes kivédeni. A BitNinja csak külföldi piacra szolgáltatja programját, de minden Web-Serveres ügyfél díjtalanul élvezheti a védelmet szerverén.

Mi fog történni június 12-én?

Fejlesztő munkatársaink ezen a napon fognak felutazni Budapesti adatparkunkba, hogy szerver karbantartást végezzenek. Egy új switch, több tápegység és merevlemezek kerülnek beépítésre. A karbantartás a következő szervereket fogja érinteni:

  • Liza
  • Blade
  • Backuppc2
  • Mustang
  • Voyager

Na és hogyan néz ki a #karbantartáspack?

Szóval, ezzel a pakkal baktatnak fel kollégáink a budapesti szerverparkunkba. A parkot Gergő kollégánk úgy írta körül, hogy “labirintus, ahol ha nem figyelsz egy pillanatra úgy eltévedsz, hogy soha többé nem kerülsz elő” (ő a gyakornokunk és először járt fennt a múltkori karbantartáskor) Azért reméljük, hogy haza találnak mert szerdán dolgozni kell.

======================================================================================================

Egy ügyfelet sem fog érinteni leállás a karbantartás ideje alatt. Ha mégis fennállna bármilyen probléma, akkor azt kérlek jelezd az info@web-server.hu e-mail címen.

 

 

Oszd meg a gondolataidat