Miért fontos az email marketing automatizálása

Mi az az email marketing?

Sokan úgy vélik, hogy a hírlevél küldés maga az email marketing. Ez viszont csak félig igaz.

A hírlevél valóban része az email marketingnek, a szerepe kulcsfontosságú, azonban az automatizálás teszi igazán nagyszerűvé azt.

Adott egy hírlevél küldő rendszer, ezt használjuk az email marketingre. Ebben a rendszerben vannak tárolva adatok a címzettekről, feliratkozókról. Jelen esetben ez a Ladybird marketing rendszer.

Hogyan is működik ez pontosan?

Az ügyfelekről tárolt adatok alapján szűkíteni tudjuk a címlistánkat, akár több címlistát is tudunk használni. Az alapján például, hogy mióta ügyfelünk, milyen szolgáltatása van vagy éppen mikor rendelt utoljára. Ezeknek a csoportoknak pedig célzott kampányokat tudunk létrehozni.

Például Minta Péter feliratkozik egy csalioldalon (landinpage), mivel ígértünk számára egy pdf-et, melyben hasznos tanácsokat talál egy bizonyos témával kapcsolatban. Az email címe bekerült a rendszerbe, ezáltal pedig további előre beállított kampányba is bele tudjuk rakni, amivel vásárlásra ösztönözhetjük. Az alapján pedig tovább halad, hogy kattintott-e a levélben található termékre/szolgáltatásra irányító linkre vagy éppen vásárolt-e.

Ez miért is fontos?

Személyre szabott emailt tudunk kézbesíteni az ügyfeleinknek, feliratkozóknak, legyen szó egy-egy email sorozatról vagy akár kérdőívről.

Hogyan tudjuk ezt beállítani?

Gyere és nézd meg a Ladybird 2. webinárját mert pont ez lesz a téma!

Ez az esemény 2018.07.03-án 18.00-kor lesz megtartva.

A webinar az e-mail marketingről és az automatizálásról fog szólni és a GDPR is meg lesz említve! Az 1 órás előadást kollégánk, Tar Ádám Eduárd fogja levezényelni.

A webinarra a következő honlapon tudsz feliratkozni és bővebb információt is itt találsz:

Ladybird 2. webinar

A te marketing folyamataid automatizálva vannak? Gyere el és vess bepillantást a mi rendszerünk működésébe!

 

 

Oszd meg a gondolataidat