Sikersztorik 2. – A Trabant, szerelem!

Mindenkinek van szerelme. Van aki a párját szereti, van aki a macskáját, mások a kutyájukat és vannak akik a kocsijukat. Ezen kategórián belül található egy szegmens, akik a kocsikon belül a trabantot szeretik. Bizony, Kelet-Németország legelterjedtebb automobilja, a Szocialista blokk mesterhármasának tagja (Trabant, Wartburg, Zsiguli).

Na de, hogy indult a trabantszerelem.hu története? Hogyan döntött úgy 4 debreceni fiatal, hogy körbeutazzák a fél kontinenst? És vajon megnyeri-e a Denversi focicsapat a Kupát?

Hogyan vette kezdetét ez a kaland? Honnan jött az ötlet, hogy egyáltalán neki induljatok egy fél kontinenst átívelő trabi túrának?

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisból hazaérkezett egy régi jó barátom Debrecenbe. Ő Helsinkiben él a feleségével, és szinte azonnal meginvitált minket magukhoz, Finnországba. Éjszakába nyúlóan beszélgettünk, ahol felmerült az én trabis életem, és nevettünk egy jót azon az ötleten, miszerint akkor mi majd Trabanttal egyszer csak odaállítunk a házuk elé.

Mikor elbúcsúztunk, realizálódott bennem, hogy komolyan gondoltam a poént. A hazafelé úton némaságba burkolóztam, hiába szólongatott Bella, én már a túrát terveztem. Amikor végre kizökkentem ötleteim tengerének kavalkádjából, kissé félve meséltem róla Feleségemnek, és őszinte döbbenetemre lazán rávágta, hogy indulhatunk. Szóval így kezdődött az egész körülbelül három éve.

Rögtön egy körutazásban gondolkodtatok?

Hatalmas lelkesedéssel bújtuk az online térképeket, amikor elkezdtük tervezni az utat. Az akkori útvonal teljesen eltért a mostani véglegestől; akkor még valóban csak Helsinki volt az úti cél, de mivel a válogatott megverte a Finneket 2-1-re a 90. percben, változtatottunk a dolgokon. Azért túlzott kockázatot mi se mertünk vállalni. Izgatottan jártunk utána a külföldi környezetvédelmi előírásoknak, a látnivalóknak, és ezerszer elképzeltük közösen, ahogy megtesszük az első kilométereket, ahogy a naplementében, az ablakon lábakat kilógatva gondtalanul autózunk, és ahogy Tallinnál felgurulunk a Helsinkibe tartó kompra.

Ekkor hozott össze minket a sors Petiékkel. Barbi és Peti olyannyira hozzánk hasonló trabantos pár, hogy az első kávézásunkkor úgy éreztük, mintha évek óta jó barátok lennénk. Elmeséltük nekik a tervünket, hatalmas lelkesedéssel fogadták, és a Kalandor (nem a Jean-Claud Van Damme film) csapat hamar teljes lett, immár két autóval és négy fővel a fedélzeten.

Hogy alakult ki a végleges útvonal?

Az útvonal folyamatosan csak nőtt, a kezdeti “csak” Finnországból hamar “Svédországba is átkompozhatnánk” lett. Aztán aludtunk rá egyet, és másnapra újra átrajzoltuk a térképet, ekkor egy jó nagy kerülővel. Aztán a következő héten „YOLO! (ford. – Egyszer élünk!)” felkiáltással hirtelen beletettük a tervbe Norvégiát is. Ha a Labdarúgó válogatottunk is bevette Oslo-t, akkor mi miért ne tegyük ugyanezt? Utána nem sokkal – ha már úgyis ott vagyunk – menjünk el a sarkkörig. Most úgy állunk, hogy a sarkkörön túl, Rovaniemitől körülbelül 500 kilométerre lesz a túra legészakibb pontja. Tizenkét országot érintünk majd.

Miből valósítjátok meg a túrát?

Kezdetektől fogva az volt az ötlet, hogy ebből egy jó show-t, egy kalandfilmet, sőt, valódi, hamisítatlan Trabant road movie-t lehet csinálni! Kész is volt a recept, ott a nem mindennapi túra Trabival, Skandinávia, lélegzetelállító tájak, felmatricázzuk az autókat, nyomjuk neki; kamera van, mindent felveszünk, bemutatjuk Észak-Európát. Peti nagyon jól vág (mármint videókat, nem zöldségeket – a szerk.); adott Magyarország legnépszerűbb Trabantos Facebook-oldala és egy induló Youtube-csatorna mellé, valamint rengeteg ismerős, akiknek ezúton is köszönjük, hogy segítettek! 🙂

A TÉ-MEN Kft.-től gyári minőségű kipufogórendszereket kapunk, a Continental professzionális, echte deutsche abroncsokkal látja el autóinkat. A Trabant-Wartburg Klub pedig a hazai márkatársakkal közösen szakmai és baráti támogatásával nyújt nekünk biztonságos hátteret.

Sok online magazinnal kapcsolatban állunk, de a hivatalos magazin a Totalcar lesz; itt jelennek majd meg a cikkek, újdonságok, képek, videók, minden, amit a túrán átélünk majd.

Találkozhatunk veletek az indulás előtt valahol?

A Debrecen belvárosában található népszerű romkocsmából, a Roncs bárból indulunk majd július 28-án délután, amihez csapunk majd egy hatalmas bulit. Lesz itt sör-bor-keverék(benzin), lehet szurkolni, benne lenni az élőben (mert bizony az is lesz), meg amit majd akartok; na és persze sok-sok meglepetéssel készülünk ezen felül is, szóval július végén megéri Debrecenbe látogatni!

Mindemellett keressük továbbra is azokat a cégeket, magánembereket, akik szeretnének részesei lenni ennek a hihetetlen kalandnak! Még van hely az autókon, van hely a weboldalunkon bannerek formájában, és számos más lehetőség is rendelkezésre áll.

Ha jól tudom egy kis jótékonykodásra is gondoltatok

Így van. A csapat úgy döntött, hogy a túra során fel nem használt anyagi támogatásokat a túra végén felajánlja egy debreceni alapítvány részére. Így tehát akik minket, a túrát, a Trabant road movie-t támogatják, jótékonykodnak is ezzel, hiszen a felajánlások egy része hátrányos helyzetű gyermekeké lesz.

Az előző részek tartalmából…

Új cikk sorozatunkkal az a célunk, hogy különböző ágazatok sikertörténeteit gyűjtjük össze és meséljük el nektek.

Első “fecskénk” az swsaga.hu volt, amely egy ingyenes .uw oldalon futó blogként indult mára pedig az ország egyik legnagyobb Star Wars rajongói oldalává nőtte ki magát.

=== Az swsaga.hu története ===

A fórumot eléritek a következő linken: https://swsaga.hu/Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/swsaga.hu/

 

Oszd meg a gondolataidat