Top 10 WordPress plugin – amit a Web-Server.hu javasol

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a WordPress pluginokat amelyek szerintünk hasznosak.
A tartalomkezelő legnagyobb előnye, hogy számtalan bővítmény, azaz plugin érhető el hozzá, amivel tetszés szerint átalakíthatjuk, személyre szabhatjuk az oldalunkat. Ezekből több ezer érhető el, szám szerint 54 743 db a mai napon és szinte naponta jönnek ki újak és újak. A bővítmények itt érhetőek el.

Sokan használjátok ezt a blogmotort weboldal készítésre. Éppen ezért írtuk össze a legjobbakat. Íme a top lista:

 

 1. Contact Form 7

Contact Form 7 bővítménnyel lehetőség van összetett kapcsolati űrlapok kezelésére, továbbá az űrlap és a levelek tartalma rugalmasan testreszabható egyszerű módon. Az űrlap kezeli a CAPTCHA-t, összhangban dolgozik az Akismet-tel, és még lehetne sorolni az előnyöket.

 1. Yoast SEO

SEO = Search Engine Optimization, magyarul kereső optimalizálás.

Cikkek, bejegyzések, oldalak kereső optimalizálását teszi lehetővé ez az ingyenes bővítmény.

A plugin fejlesztő csapat oldalára érdemes rápillantani, főleg a SEO blogjukra – rendkívül értékes tartalmakat lehet találni a technikai SEO területéről.

Miért hasznos a SEO, egyáltalán mire való?

A keresőoptimalizálás(SEO) célja, hogy optimalizáld a weboldalad a keresők számára, így adott kifejezésekre előrébb jelenik majd meg a Google találati listáján.

Így költséghatékonyan hozhatsz vásárlókat az oldaladra.

https://yoast.com/seo-blog/

 1. Wordfence

Ez a hasznos bővítmény az oldalunk biztonságát segíti elő. Korlátozni tudjuk a sikertelen belépéseket vele.

Wordfence plugin, ami véd a brutal force jellegű támadások ellen, valamint figyeli a weboldalhoz tartozó fájlok integritását és módosítási dátumait is. Bizonyos számú sikertelen bejelentkezés után egyszerűen tiltsuk le az adott IP-t (legalább 1 órára, de akár 1 napra is kitilthatjuk).

 1. Under Construction

A weboldaladon épp változtatást, felújítást végzel de nem szeretnéd, hogy a látogatók lássák azt amin éppen dolgozol. Na, ez a bővítmény megoldja a szituációt. Mindössze két gomb tartozik hozzá, egy Ki/Be kapcsolási lehetőség.

A plugin generál egy ‘Fejlesztés alatt’ oldalt, amit minden felhasználó lát az oldal látogatásakor.(kivéve belépett felhasználót/admint) Hasznos kiegészítő fejlesztéshez.

 

 1. Rating widget

Erről a bővítményről pár nappal ezelőtt már olvashattatok a Facebook oldalunkon.

Ez a plugin lehetővé tesz egy 1-5-ig terjedő skálán történő értékelést. Ez az értékelési lehetőség a weboldalon található posztokra, oldalakra, kommentekre, WooCommerce-es termékek alá helyezhető el.

Ezáltal gyors és egyszerű visszajelzést tudnak adni a látogatók a termékekről, bejegyzésekről és szolgáltatásokról.

 

 1. WooCommerce

A WooCommerce egy ingyenes eCommerce bővítmény, melynek segítségével egyszerű és szép web áruházat készíthetünk.

A WooCommerce segítségével mind a fizikai, mind a digitális termékeinket kínálhatjuk bármilyen formában és méretben, termék variációkkal, többféle beállítással és azonnali letöltési lehetőséggel a vásárlók számára. Ingyenes szállítás, többféle fizetési mód és még számos funkció elérhető benne.

 

 1. WP Mail SMTP

A WP Mail SMTP az oldalon keresztül küldött levelek kézbesítését végzi el, az alap wp_mail() PHP funkciót használja viszont SMTP hitelesítéssel. Minden automata levél küldésnél hitelesítés történik és az SMTP szerverünkön keresztül történik az kézbesítés. (smtp.web-server.hu)

 

 1. Insert Headers and Footers

A bővítmény feladata a fejrészbe és láb részbe egyedi kód beillesztése. Milyen kód?

Például a Google Analytics és a Facebook pixel követő kódját tudjuk egyszerűen beállítani. Mire jó ez?

Google Analytics: Minden ami statisztika! Honnan kattintottak az oldaladra? Melyik a legolvasottabb oldal/bejegyzés a honlapon belül? Mely fő keresőszavak alapján jutottak el a honlapodra?

Facebook pixel:

Ennek segítségével a Facebook oldalad lehetőséget kap arra, hogy a (Facebookon is regisztrált) felhasználók tevékenységét a te weboldaladon is nyomon kövesse.

Lényegében a Facebook Pixel a Google Analytics kód Facebookos megfelelője.

 

 1. Elementor

Akár teljes weboldal készítésről vagy csak egy landing page-ről van szó, az elementor page builderben el tudjuk készíteni.

‘Drag and drop’ módszerrel működik. Ez azt jelenti, hogy egy oldal szerkesztésekor “élő” módban tudjuk az oldalunk kinézetét és tartalmát szerkeszteni azonnal.

A legjobb pedig az, hogy található benne egy sablon könyvtár, több mint 100 db elérhető előre elkészített témával. Természetesen van lehetőség saját témát elkészíteni, különböző oldalaknak más-más témát beállítani, ezeket elmenteni és egy másik web címen lévő WordPress oldalon használni azt. Mobilbarát! Minden téma mobil barát és ráadásul mobilról is tudunk dolgozni. 28 beépített ingyenes widgetet az az kiegészítőt tartalmaz ez az egy bővítmény. Részletesebb információ a hivatalos oldalon megtalálható ITT.

 1. Integration for Billingo & WooCommerce

Aki Billingo számlázó programot használ annak elérhető ez a plugin és nagyban segíti a munkáját. Automatizálható a számlázás, kell ennél több? Tegyük fel, hogy a WooCommerce plugint is használod. Nagyszerű hírem van, minden rendelés után automatikusan generál le egy a díjbekérőt vagy számlát, ez beállítás kérdése. Ez a generált számla letölthető a WooCommerce rendelés kezelőjéből. A WooCommerce kuponokkal is együttműködik, a számlán negatív tételként megjelenik. Hasznos bővítmény, ezer hála a magyar készítőknek.

 

Csak óvatosan a bővítményekkel!

Minden egyes bővítmény, amelyet telepítesz és bekapcsolsz, hozzáad pár sort a kódhoz és pár rekordot az adatbázishoz. Ez is csökkenti a WordPress oldalad teljesítményét. Gondold végig, hogy valóban szükség van-e mindegyikre, és amelyekre nem, azt kapcsold ki vagy töröld, hogy a tárhelyeden se foglalják a helyed.

 

1 response on “Top 10 WordPress plugin – amit a Web-Server.hu javasol”

 1. Pingback: 5 értékes WordPress bővítmény, ami azonnal támogatni fogja munkádat [Tutorial videók] – Web-Server

Oszd meg a gondolataidat