[Web-Server dolgozói interjú] Gyakornokból vezető

Mint sokan tudjátok a web-server.hu már több mint 15 éve van jelen a magyar piacon. 2014-ben pedig elindult egy másik projekt, a bitninja.io. A két cég mondhatni szimbiózisban él egymással, mint a Gunganok a Naboo-i “fentlakókkal”. Mindannyiunknak fontos, hogy ne csak kollégákként, de barátokként és csapattársakként is gondoljunk egymásra. Sokan mondhatják most, hogy ez bizony idő kérdése, de meg merem ragadni a pillanatot és kijelenteni, hogy ez inkább hozzáálláson múlik. Csapatunk az elmúlt időben szépen gyarapodásnak indult, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy egyesével mutassuk be nektek munkatársainkat.

Az, hogy 2014-ben elindíthattuk a bitninja.io-t és hogy már a következő startup projektünkön gondolkozunk nem lett és nem lenne lehetséges olyan kollégák nélkül akik nem csapatjátékosok és nem nyitottak a fejlődés és új dolgok irányában. Engedjék meg, hogy bemutassam első interjú alanyunkat Varga Richárdot, aki talán az egyik legjobb példa a cégen belüli lehetőségek kiaknázása szempontjából.

Szia Ricsi! Mesélnél róla, hogy mióta és milyen pozícióban dolgozol a Web-Servernél?

Idén október 4-én lesz 2 éve, hogy a céghez kerültem. A Web-Servernél marketing menedzserként dolgozok, de tavaly november óta a HR osztályvezető-helyettesi posztot is én viszem mind a web-servernél, mind a bitninjánál.

Azért nem túl régóta vagy itt! Elmesélnéd, hogyan kerültél a céghez?

Anno 2016-ban én még javában pultosként és jegypénztárosként dolgoztam és az egyik jóbarátom (és akkor még kollégiumi szobatársam) dolgozott a Web-Servernél, mint marketing és hr gyakornok. Ő jelezte, hogy van két nyitott pozíciójuk. Egy HR gyakornoki és egy Ügyfélszolgálatos gyakornoki pozi. Elsősorban a HR-esre szerettem volna jelentkezni, de beadtam mindkettőre a jelentkezést és vártam. Vártam. Majd furán célozgatott rá, hogy a HR-es posztról inkább tegyek le, mert valószínüleg nem fog összejönni. (totálisan nem értettem, mert nagyon pöpec Star Warsos álláshirdetést raktam össze beugrónak :D) Egy hétre rá felhívott telefonon, hogy a másik pozícióra az önéletrajzom alapján behívnának egy interjúra. Na mondom tök király. Megbeszéltük az időpontot, kaptam róla e-mailt és készültem a nagy napra. 8:30-ra volt megbeszélve az interjú, amit azért furcsálltam kicsit, mert a honlapjukon 09:00-17:00 volt írva nyitvatartásnak.

Na hát én oda mentem 8:20-ra és 8:30-ig lent vártam, pontosan úgy ahogy a Protokoll órán tanultuk az Egyetemen, majd szépen felcsengettem és elindultam felfelé a lépcsőn, amikor is az akkor még ismeretlen Jucus nyitott ajtót kicsit megilletődve.  Nem éreztem, hogy gond lenne bár meglepett, hogy rákérdezett mi járatban erre, de gondoltam no para lehet nem mindenki tud az interjúról. Konyhába betessékelt és jelezte, hogy egy pillanat és jön. Úgy vártam az eljöveteléig, mint 2015-ben a Star Wars hetedik részére. Felbukkanását követően megkínált egy kis teával, beszélgettünk, majd újra eltűnt pár percre (ekkor még nem sejtettem mik történnek a háttérben). Egy jó 30 perc múlva Fehér Gandalfként bukkant fel (addig minden irodába érkező emberke furcsán nézett rám, hogy ki ez az öltönyös gyerek a konyhában), hogy na akkor menjünk és csináljuk meg az interjút “romiba”, hiszen most csak ő és én fogunk részt venni rajta. 30 perc alatt azért már akklimatizálódtam (fuhh ez a szó…), így az izgatottságom már elmúlt mire az interjúra került a sor. Az egész nagyon jó hangulatban telt, csak felcsigázott, hogy itt dolgozhassak. Szépen haza mentem és elújságoltam haveromnak, hogy milyen jól sikerült.

Lassan 2 éve itt leszel, mit tartasz a legnagyobb sikerednek ez idő alatt?

Minden időszakból ki lehetne végülis ragadni valamit. Én elég pozitív ember vagyok és igyekszek minden apróságban meglátni a jót. Nem is egy bizonyos sikert akarnék kiemelni, hanem inkább arról beszélnék amikre nagyon büszke vagyok és azok pedig a blogbejegyzések. Amikor először kaptam feladatot még  a legelején, hogy írjak egy blogot nagyon, nagyon rosszat írtam. Emlékszem, hogy kb. az egészet át kellett írni, ami kicsit le is tört, de ma már imádom és szinte minden írott anyagot én készítek.

Szóval a kreativitást már kipörgetted, na de mi a helyzet a kihívásokkal? Mi volt a legnagyobb?

Amikor tavaly 3 posztot vittem a cégnél. Ugye akkor még gyakornok voltam és alapjáraton csináltam a marketinget az ügyfélszolgálatos feladatokkal együtt. Nyáron megüresedett a HR gyakornoki pozíció és átvettem az ő feladatait is. Aztán ősszel jött képbe a helyzet, hogy Bogi kollegina csak a marketingre fókuszálna a BitNinjánál és leadná nekem a HR osztályt, ha bevállalom. Én pedig szívesen mondtam igent erre a kérésre és most itt tartunk.

Mit szeretsz legjobban a munkádban?

A folyamatos kihívásokat. HR oldalról, hogy folyamatosan új embereket ismerhetek meg és képviselhetem a céget rengeteg helyen, míg marketing részen totálisan kiélhetem a kreativitásom.

Ha nem nagy titok, akkor megosztod, hogy milyen projekten vagy projekteken dolgozol mostanában?

Tavaly karácsonykor az évzáró partynkon történt a nagy bejelentés, hogy ebben az évben a munkáltatói márkaépítés és a folyamatos toborzás lesz a HR osztály két fő pillére. Röviden egyébként ezeken ügyködök. A folyamatos toborzás egyik mérföldköve lesz a karrier aloldal, amit jelenleg tervezek és remélhetőleg hamarosan élesben is debütál majd, valamint igyekszünk mindenhol ott lenni ahol csak tudunk. Legutóbb például a Debreceni Egyetem Informatikai karának szakmai napjain találkozhattak velünk a diákok, de elindítottunk egy Server Security Meetup sorozatot is, amit elsőként negyedévente tartottuk, de a népszerűség miatt már sűrűbben, két havonta rendezzük meg. Itt egyébként a cég az érdekes témákon kívül biztosít pizzát és sört is a résztvevőknek.

Milyen könyvet ajánlanál azoknak, akik mondjuk marketinggel szeretnének foglalkozni a jövőben?

Mindenképp 3 könyvet ajánlanék, ami szerintem összességében összefoglalja az online marketinget. Ezek pedig nem mások mint:

  • Wolf Gábor: Kisvállalati marketing biblia
  • Onlinekatapult – Online vevőszerzés csúcsra járatva
  • Bártfai Balázs – Tartalommarketing a gyakorlatban

Ezzel a három könnyvel érdemes szerintem kezdeni, mivel lefeketetik (nemcsak) az online marketing alapjait. Erre az alaptudásra már lehet építkezni, de ne feledjük el, hogy a marketing egy folyamatosan fejlődő szakma. Ha azt mondom, hogy évente jönnek az új dolgok és avulnak el a régiek, akkor lehet, hogy még keveset is mondtam. Itt alap követelmény a folyamatos tanulás, de ez a 3 könyv egy magabiztos alaptudást biztosít a kezdőknek.

Na és ha HR-es könyvre kíváncsiak?

Akkor semmit. Viccet félre téve, itt is vannak nagyon jó könyvek, mint például a Kell egy csapat, de én alapjáraton azt vallom, hogy a marketing és a HR között nincs lényegi különbség. Előbbinél a céget adjuk el az ügyfeleknek, utóbbinál a céget a dolgozóknak. Így a HR területén is tökéletesen lehet használni a marketing fogásokat, tudást.

Evezzünk könnyedebb vízekre! Mi a kedvenc filmed?

Egyértelműen Star Wars. Imádom! Gyűjtöm is a kapcsolódó relikviákat, van egy szép gyűjteményem amire nagyon büszke vagyok.  Vitathatatlanul ez a filmsorozat tette a legnagyobb hatást rám.

Miért érzem úgy, hogy ez a film sorozat még sokszor elő fog kerülni az interjúk alkalmával? 😀 Eléggé úgy érződik, hogy szereted azt amit csinálsz, na de ha választhatnál egy teljesen más szakmát, mi lenne az?

Szinkronszínész. Gimnázium alatt kommentátor szerettem volna lenni, most a szinkronszínészt mondanám. Valahogy mindig is érdekelt ez a szakma, hogyan készül egy szinkron, hogyan készülnek fel a színészek erre, milyen technikákat használnak. Gimi alatt egyébként egy amatőr színjátszó társulatban is játszottam. A csapattal nem csak belföldön, de külföldön is felléptünk. Abban az időben ez is nagyon vonzott. Ráadásul emellett még zenéltem is, 10 évig játszottam zongorán és szintetizátoron. Nagyon szép évek voltak! 🙂

Akkor téged tényleg vonzanak a kreatív dolgok 🙂 Na és mit jelent számodra a Web-Server?

Talán a Toy Storyból illik a cégre a legjobb idézet: “A végtelenbe és tovább”. Hatalmas hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki fejlődjön és tanuljon és még jobbá váljon a szakmájában vagy ha éppen valami más irányba indulna, akkor pedig abban támogatjuk. Én sem ilyen titulusokat viselve válaszolnék most, ha anno nemleges válaszokat kaptam volna.

Mit üzennél azoknak, akik elgondolkodnak a jelentkezésen?

Hogy is volt a Star Wars 8-ban? Mi leszünk a szikra, ami fellobbantja a tüzet! (az ezután következő Első Rendes részt most felejtsük el) Ez a szikra mindenkiben ott van csak egy olyan helyre van szükség, ahol ki tud bontakozni, ahol lángra tud lobbanni. Ne félj megtenni az első lépést és jelentkezni hozzánk, mert esély mindig csak egyszer jön az életben és azt érdemes megragadni.  Sokszor futottam bele mostanában, hogy a diákok félnek jelentkezni, mert nem biztosak a tudásukban. Továbbra is csak a kedvenc filmemmel tudok példálózni, Luke Skywalker csak egy egszerű farmer fiú volt, gondolta vajon addigi élete során, hogy ő fogja eldönteni a Galaxis sorsát? Kétlem! De amikor jött a lehetőség nem habozott megtenni a lépést. Úgyhogy az én üzenetem, hogy te se habozz megtenni a lépést!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Szeretnél a csapathoz tartozni?

Ha igen, ne habozz és jelentkezz a hr@web-server.hu e-mail címen egy fényképes önéletrajzzal.

 

 

Oszd meg a gondolataidat