Blog

Akkreditált regisztrátor
12
2016 augusztus
17:14

Kategória: 2016. augusztus, Blog    |    Címke: , , , , , , ,

Szinte biztos, hogy aki email postafiókot regisztrál, az rövid időn belül találkozik a spam fogalmával is. Egy részük csak a legújabb csodapirulával szemeteli tele virtuális postaládánkat, de sajnos akadnak kifejezetten ártó szándékkal elkészített levelek is. Kevesen tudják, de ennek a szónak az eredete egy angol konzervként forgalmazott hústermék (Spiced Pork And Ham) nevéből származik, mely egy angol komikus filmjelenet (a Monty Python’s Flying Circus egyik epizódja) alapján lett a “ránk erőltetett valami” jelölője. Olyannyira ismert lett, hogy még a Beastie Boys is írt róla egy dalt. A spam ellenes világnapot pedig június 23.-án van.

 

Spam

  A teljes cikk megtekintése

06
2016 július
11:54

Kategória: 2016. július, Blog, Nincs kategorizálva    |    Címke: , , , , ,

Biztos vagyok benne, hogy már sok olvasó hallott a Maslow-piramisról (vagy a Maslow-szükséglethiearchia), ami az emberi szükségletek hierarchiáját mutatja be, amelyek a következők:

1. Fiziológiai szükségletek: éhség, szomjúság, szexualitás 2. Biztonsági szükségletek: fizikai védettség, kiszámíthatóság 3. Szeretet, valahová tartozás szükséglete: gyengédség, viszonzott szeretetkapcsolat 4. Elismerés szükséglete: önbecsülés, mások általi elismerés, hírnév, becsvágy 5. Önmegvalósítás szükséglete: elérni a bennünk rejlő lehetőségeket

 

Eszerint az alacsonyabb szintű igényeket előbb kell kielégíteni, mielőtt a magasabb szintűek motivátorként működnek számunkra. Pl. ha valaki éhezik, akkor kevésbé valószínű, hogy az önmegvalósítás lesz (pl. művészet) a legfontosabb számára. Helyette inkább a fiziológiai szükségleteit szeretné kielégíteni.

 

Ennek a mintájára készült a felhasználói élmény szükséglet piramis (User Experience Hierarchy of Needs), amely a felhasználók szükségleteit rendezi el a nagyobb látogatói élmény növelése érdekében - csak úgy, mint hagyományos értelemben vett társa – szintén alulról felfelé halad a szükséglet hierarchiában. A legalapvetőbb vágyak a funkcionalitás és az információ. A legmagasabb szükségletek pedig az esztétika és a használhatóság.

 

felhasználói élmény

  A teljes cikk megtekintése

27
2016 május
15:47

Kategória: 2016. május, Blog    |    Címke: , , ,

Előfordult már veled, hogy egy fontos levelet kellett volna írnod otthoni email fiókodból és azonnal jött is rá egy válasz, de nem az, amire számítottál? Csak egy üzenettovábbítási hibáról szóló emailt kaptál és nem tudtad, hogy mi lehet a gond?

Nos, ilyen üzenetek (visszapattanók) akkor szoktak felmerülni, ha olyan címre próbálod elküldeni a leveledet, amelynek tartományát nem tudja feldolgozni az üzenet kézbesítésére beállított SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) protokoll vagy a kimenőüzenet-kiszolgáló. Ebben az esetben az SMTP-kiszolgáló visszaküldheti az üzenetet.

Érhetőbben: Hibaüzenetet fogsz kapni, ha valami probléma van a küldés során. Ezek a hibaüzenetek eltérőek lehetnek a szolgáltatótól függően.

A teljes cikk megtekintése

26
2016 május
17:44

Kategória: 2015. május    |    Címke: ,

A teljes cikk megtekintése

11
2016 május
15:05

Kategória: 2016. május    |    Címke: , , , , , , ,

Egy online áruház egyik legfontosabb része az ártáblázat. Ha a vásárlók itt nem találnak maguknak értéket, akkor nyomban tovább is mennek egy másik eladóhoz vásárolni. Annak érdekében, hogy a nézelődőkből vásárlók legyenek egy olyan táblázatot kell csinálnod, ami vonzóvá teszi nemcsak az áraidat, de a termékeidet is. Ennek megkönnyítésére összegyűjtöttünk neked 7 ártábla stratégiát, amik segíthetnek neked egy sokkal jobb árlista kialakításában.

 

1) Ne hangsúlyozd ki az árat.

Az árlistádnak minden terméked vagy szolgáltatásod esetében a pontos árat kell mutatnia, de ne hangsúlyozd túl. A vevőid úgyis tudják, hogy költekezni fognak nálad, nem kell még jobban tudatosítani bennük, mert olyan hatást kelt bennük, mintha csak a pénzüket akarnád. Helyette viszont hangsúlyozd ki azt, hogy milyen hasznuk fog származni a vásárlásból. Legyen egyértelmű, hogy milyen előnyökhöz jutnak hozzá, ha vásárolnak tőled.

 

ártábla 1

A teljes cikk megtekintése
Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook