Blog

Akkreditált regisztrátor
16
2017 március
13:38

Kategória: 2017. március, Blog    |    Címke:

Mi az SSL és a Let’s Encrypt? (Eszik vagy isszák?)

A mai világban mindenhol hackerek leskelődnek utánunk, mialatt a felhasználói adatokat a kiberbűnözők pénzre váltják a hackerek feketepiacán.

Ezért fontos megakadályoznunk, hogy a weboldal látogatói és a szerver közötti adatáramlás lehallgatható legyen. Elég egy publikus, titkosítatlan WiFi, egy megfertőzött otthoni, vagy szolgáltatói router, és a kiberbűnözők máris könnyedén lehallgathatják a látogatók minden adatforgalmát. E-mail címek, felhasználónevek és jelszavak mind pénzre válthatók a deep web-nek nevezett Internetes feketepiacon.

Ahhoz, hogy a lehető legvédettebb legyen a felhasználó és a szerver közötti kapcsolat, az adatforgalmat titkosítani kell.

Ezt a funkciót testesíti meg az SSL rendszer, ami az adatkapcsolatot biztonságban tartja. Leginkább egy titkosított telefonvonalhoz lehetne hasonlítani.

A védettséget onnan lehet felismerni, hogy a szokásos http után egy -s végződés látható: https. Ha ilyen helyen vagyunk, nem kell a lehallgatástól félnünk. Emellett az SSL a keresésekből is több látogatót vonz, ráadásul ettől az évtől kezdve a Google hátrasorolja azokat az oldalakat, amik nem https-t használnak.

Let's Encrypt

A teljes cikk megtekintése

20
2017 február
13:00

Kategória: 2017. február    |    Címke:
Az új évben ELSŐK között vezetjük be hazánkban a nemrég megjelent PHP 7.1-et. Válts Te is újabb PHP verzióra, hogy weboldalad gyorsabb, a fejlesztés egyszerűbb, a kódod pedig biztonságosabb legyen.

PHP7_tárhelyszolgáltató

A teljes cikk megtekintése

12
2016 augusztus
17:14

Kategória: 2016. augusztus, Blog    |    Címke: , , , , , , ,

Szinte biztos, hogy aki email postafiókot regisztrál, az rövid időn belül találkozik a spam fogalmával is. Egy részük csak a legújabb csodapirulával szemeteli tele virtuális postaládánkat, de sajnos akadnak kifejezetten ártó szándékkal elkészített levelek is. Kevesen tudják, de ennek a szónak az eredete egy angol konzervként forgalmazott hústermék (Spiced Pork And Ham) nevéből származik, mely egy angol komikus filmjelenet (a Monty Python’s Flying Circus egyik epizódja) alapján lett a “ránk erőltetett valami” jelölője. Olyannyira ismert lett, hogy még a Beastie Boys is írt róla egy dalt. A spam ellenes világnapot pedig június 23.-án van.

 

Spam

  A teljes cikk megtekintése

06
2016 július
11:54

Kategória: 2016. július, Blog, Nincs kategorizálva    |    Címke: , , , , ,

Biztos vagyok benne, hogy már sok olvasó hallott a Maslow-piramisról (vagy a Maslow-szükséglethiearchia), ami az emberi szükségletek hierarchiáját mutatja be, amelyek a következők:

1. Fiziológiai szükségletek: éhség, szomjúság, szexualitás 2. Biztonsági szükségletek: fizikai védettség, kiszámíthatóság 3. Szeretet, valahová tartozás szükséglete: gyengédség, viszonzott szeretetkapcsolat 4. Elismerés szükséglete: önbecsülés, mások általi elismerés, hírnév, becsvágy 5. Önmegvalósítás szükséglete: elérni a bennünk rejlő lehetőségeket

 

Eszerint az alacsonyabb szintű igényeket előbb kell kielégíteni, mielőtt a magasabb szintűek motivátorként működnek számunkra. Pl. ha valaki éhezik, akkor kevésbé valószínű, hogy az önmegvalósítás lesz (pl. művészet) a legfontosabb számára. Helyette inkább a fiziológiai szükségleteit szeretné kielégíteni.

 

Ennek a mintájára készült a felhasználói élmény szükséglet piramis (User Experience Hierarchy of Needs), amely a felhasználók szükségleteit rendezi el a nagyobb látogatói élmény növelése érdekében - csak úgy, mint hagyományos értelemben vett társa – szintén alulról felfelé halad a szükséglet hierarchiában. A legalapvetőbb vágyak a funkcionalitás és az információ. A legmagasabb szükségletek pedig az esztétika és a használhatóság.

 

felhasználói élmény

  A teljes cikk megtekintése

27
2016 május
15:47

Kategória: 2016. május, Blog    |    Címke: , , ,

Előfordult már veled, hogy egy fontos levelet kellett volna írnod otthoni email fiókodból és azonnal jött is rá egy válasz, de nem az, amire számítottál? Csak egy üzenettovábbítási hibáról szóló emailt kaptál és nem tudtad, hogy mi lehet a gond?

Nos, ilyen üzenetek (visszapattanók) akkor szoktak felmerülni, ha olyan címre próbálod elküldeni a leveledet, amelynek tartományát nem tudja feldolgozni az üzenet kézbesítésére beállított SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) protokoll vagy a kimenőüzenet-kiszolgáló. Ebben az esetben az SMTP-kiszolgáló visszaküldheti az üzenetet.

Érhetőbben: Hibaüzenetet fogsz kapni, ha valami probléma van a küldés során. Ezek a hibaüzenetek eltérőek lehetnek a szolgáltatótól függően.

A teljes cikk megtekintése
Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook