SSH belépés

Akkreditált regisztrátor

Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk tájékoztatni, hogy az ssh szolgáltatásunk fejlesztés miatt átmenetileg inaktív. Ez a sima ftp kapcsolatot nem befolyásolja.

 


SSH belépés a legszélesebb elérhető parancsokkal Magyarországon!

Ha fejlesztő vagy, bizonyára felcsigáznak a következő szavak/parancsok: ping, mc, wget, tar, gzip, bzip2, mcedit, php, mysql, svn, git, bzr, screen, mysqldump. Egy igazi fejlesztő ezek nékül a parancssori fejlesztői eszközök nélkül nehezen boldogul.

Mi a gond az FTP-vel?

Gondoljunk csak bele, mennyivel egyszerűbb wget-tel letölteni egy Joomla csomagot, mc-vel, vagy akár parancssorban gzip-pel kitömöríteni és egyszerűen berakni a helyére, mint letölteni a saját gépünkre, kitömöríteni, és a fájlokat egyesével feltölteni FTP-n keresztül. Amit mellesleg megjegyezhetünk, hogy az FTP nem túl optimális kis fájlok fel- vagy letöltése esetén, mivel minden egyes kis fájl feltöltése után külön paranccsal kezdeményezi a következő megnyitását.

Nem is beszélve arról, hogy ha egynél több ember végez bármilyen fejlesztést egy bármilyen szoftveren, akkor elkerülhetetlenül hibákhoz vezet, ha nem használunk megfelelő verziókövető rendszert, úgymint az svn, git vagy mercurial.

Ezek a fentebb felsorolt elemi alkalmazások még számos esetben jól jöhetnek és megkönnyíthetik a fejlesztő életét, de még így is van egy terület, ami szinte nélkülözhetetlenné teszi az SSH elérést minden fejlesztő számára. Ez pedig a mysql parancssor és a mysqldump program.

Semmi nem érhet a nyomába

Én már több mint 10 éve foglalkozom webes fejlesztésekkel, és egy dolgot bizton állíthatok. Egyetlen webes vagy telepítős mysql kliens sem képes annyira jó mentést adni egy mysql adatbázisról, mint a méltán közkedvelt mysqldump parancssori mysql kliens program. Ezzel a programmal gyorsan, rugalmasan, jól paraméterezhető módon tudjuk kimenteni adatbázisainkat, és az így elkészült mentést a mysql parancssori kliensével visszatölteni. Ebben még sohasem csalódtam.

Az alábbiakban találhatsz néhány képet ízelítőül az SSH szolgáltatásunkból menet közben:

        
        

Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook