Szervereink

Akkreditált regisztrátor

Általánosan az eszközeinkről

A megbízható szolgáltatásaink alapjait kíváló állapotú hardveres eszközparkunkra építjük. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy megbízható, stabil és kiváló teljesítményű eszközöket használjunk, versenyképességünk fokozására és áraink alacsonyan szinten tartása érdekében elengedhetetlen, hogy a lehető legjobb ár-értékarányú berendezéseket vásároljunk.

Cégünk fennállása óta elkötelezett abban, hogy kizárólag gyári, “brand”, szervereket üzemeltessen, ami igen nagy mértékben növeli a rendelkezésre állást és a teljesítményt, továbbá bármilyen hardveres hiba esetén a gyártó azonnali helyszíni garanciális javítást vállal. Eszközeinket garanciális idejük letelte után cseréljük, így tudjuk minimalizálni a hardveres hibákat.

Ügyfeleink igényeit szem előtt tartva és a fokozódó számítási teljesítmények kiszolgálása érdekében  2009-től folyamatosan cseréljük az úgynevezett polcos vagy torony szervereinket, amik elsősorban kis és közép vállalkozások igényeit tudják kiszolgáljni, rackes (szerver szekrénybe építhető) korszerű, nagyvállalati, nagy teljesítményű kiszolgálókra.

Hardver eszközeink – szervereink

Szerverparkunkat folyamatosan bővítjük és újítjuk. 2011-ben érkezett 5 db Dell R710-es típusú kiszolgáló, a legfejlettebb és energiatakarékos Intel Xeon processzorokkal szerelve, valamint nagyon gyors SAS diszkekkel. Az infrastrukturális beruházás összege közel 7 Millió forint.

2013 – A blade rendszer éve

A mintegy 12 millió forintos beszerzésre még 2012 decemberében került sor. A blade rendszer elindítása hatalmas mérföldkőnek számít cégünk történetében.

Nézd meg, mit tud:

Véleményedet is kifejtheted ITT

Egy kis bemutató

Az alábbi videóban az egyik új Dell R710 es szerverünket láthatod a tesztelés fázisában.

Közvetlenül az érkezés után

Készítettünk egy rövid videót egyik szerverünk kicsomagolása közben.  Röviden összefoglaljuk, hogy miket tud ez a tárhelyszerver.

Szexi szerverbemutató

Szeptemberben üzembe helyeztük két vadonatúj szerverünket. Szakítottunk az eddigi hagyományokkal, és ezúttal bikinis modellek segítségével mutattuk be őket.

Adatközpontunk – szervertermünk

Szervereink Budapesten, a Dataplexben vannak elhelyezve, ami Közép-Európa legnagyobb, legjobban védett és felügyelt adatközpontja. Magyarországon egyedülállóan nagy külföldi és belföldi sávszélesség érhető el. Az adatközpont elérését jelenleg 20 telekommunikációs szolgáltató biztosítja. A szolgáltatók redundáns optikai beállásokkal jelennek meg az adatközpontban lehetővé téve nagy sávszélességű igen nagy biztonságú távközlési szolgáltatások igénybevételét.

Elektromos rendszer: A Dataplex adatközpontját az ELMÜ két üzemszerú középfeszültségű és egy tartalék betáp lálással látja el összesen 8 MW teljesítménnyel. Az épületbe saját, a telephelyen belül található, trafóállomáson keresztül érkezik az áram, amelyet szünetmentes (UPS) és generátor rendszer véd az esetleges áramkimaradásokkal szemben. A hálózat kimaradása esetén N+1 filozófia szerint méretezett 5 darab 2250 kVA-es Caterpillar generátor biztosítja a folyamatos áramellátást, teljes terhelés esetén 72 órán keresztül. Mivel a generátorok előfűtött és zajszigetelt konténerekben helyezkednek el, így a legmostohább időjárási körülmények között is maximum 3 percen belül elindulnak és átveszik a terhelést. Ezen idő áthidalására központi UPS rendszer került kialakításra, ahol két teljesen független kör biztosítja a védelmet. Teljes terhelés mellett 15 perc áthidalási idővel biztosítanak elég időt a generátorok beindulására. A folyosókon elhelyezkedő redundáns sín rendszer biztosítja, hogy bármely fogyasztó részére két független betáplálás kerüljön kivitelezésre.

Védelem: Az adatközpont teljes külső behatolásvédelmi rendszerrel rendelkezik, melyeket a közút felöl betonoszlopos behatolás gátlók és hidraulikus működtetésű útgátlók védenek. 0–24 órában őrszemélyzet felügyeli és zártláncú TV rendszeren folyamatosan figyelemmel kíséri a külső környezetet valamint a létesítmény legfontosabb helyiségeit. A képek archiválásra kerülnek és visszakereshetők. Naplózott őrjárat biztosítja a létesítmény kritikus pontjainak és útvonalainak helyi személyes és rendszeres ellenőrzését. A legfontosabb helyiségek biometrikus azonosítóval is védettek. Az ügyfeleknek biztosított térrészbe történő belépés aktív kártyával továbbá egyedi PIN kóddal is biztosított.

Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook