Facebook: változások októbertől

Október 1-től kötelező lesz a céges Facebook oldalak számára a HTTPS használata. Ez azt jelenti, hogy csak olyan oldalak működhetnek HTTPS alatt, melyek SSL tanúsítvánnyal rendelkező tárhelyen vannak.

Ügyelj a részletekre is!

Ha megvan az SSL tanúsítvány, és oldalunk HTTPS alatt is működik, ez még nem elég. Ahhoz, hogy a biztonságos böngészést választó Facebook felhasználók is meg tudják nézni az oldalt, minden alkalmazásnál be kell állítanod a HTTPS tagokat is. Eddig csak egy figyelmeztető szöveg ugrott fel, mely alatt ott volt a továbblépési lehetőség. Ez októbertől megszűnik. Ahhoz, hogy látogatóidat ne veszítsd el, ki kell tölteni az alkalmazás összes mezőjét.

Az iframe fül akkor is elérhetetlen lesz, ha az oldal kódjában bármilyen HTTP kapcsolatra való hivatkozás marad. Vizsgáld át a kódot, és ha ilyen képet, linket vagy CSS-t találsz, távolítsd el.

Felkészültünk az átállásra

Csapatunk figyelemmel követi az átállással kapcsolatos híreket, és ezek függvényében döntünk arról, hogy milyen megoldást kínálunk ügyfeleinknek. Szinte biztos, hogy egy kedvezményes díjcsomag keretében nyújtunk majd SSL szolgáltatást.

Míg ez kiderül, tekintsd meg ezt a videót, hogy megtudj minden fontos információt a változásokkal kapcsolatban:

[youtube]N9vcIhx0jIY[/youtube]

 

Oszd meg a gondolataidat