Megtaláltuk az utat a tökéletes levelezés felé!

Az utóbbi napokban sajnos több ügyfelünk is gondot tapasztalt a levelezési rendszerünkkel kapcsolatban, ezért legfontosabb feladatunk most az volt, hogy kitaláljuk, miképpen fogunk úrrá lenni a problémán. A közeljövőben elvégzendő fejlesztéseink célja tehát az, hogy a levelezést stabil lábakra helyezzük.

A múlt héten még sohasem láttott pechszéria vonult végig a levelezési rendszeren. Két egymástól független winchester is meghibásodott, de nem romlottak el teljesen, csak
nagyon lelassult a működésük, ami kihatással volt az egész rendszer teljesítményére. Ezt a problémát nagyon nehezen lehetett felderíteni, de végül sikerült. De itt még nincs vége a történetnek, ugyanis hétfőn DDOS támadás érte a levelező szervereinket, amit rövid idő alatt sikerült kiszűrnünk. Hab a tortán, hogy mindezek tetejébe az egyik KVM switch is felmondta a szolgálatot, ami szintén rövid leállást eredményezett.

Szerencsére a postafiókok áthelyezése a hétvégén probléma nélkül lezajlott, és a héten rendszergazdai csapatunk azon fog dolgozni, hogy a videón látható 2. ábra szerinti séma alapján alakítsa ki a rendszert hibatűrő módon. A hibatűrő működésről tűzfalainkról készített bemutatónkból kaphatsz ízelítőt. Videó link a tűzfal-bemutatóhoz

A megoldást új, az eddigieknél sokkal teherbíróbb és modernebb szervergépek bevezetése fogja jelenteni. A minden elemében duplikált EVA rendszer garanciát jelent majd arra, hogy ne legyen többé leállás. Levelezési rendszerünk teljes átalakítása körülbelül 3 hónap alatt fog lezajlani. Videónkban bemutatjuk a jövőbeni új, háromszintű rendszerünk felépítését. Tekintsd meg filmünket, és oszd meg velünk véleményedet fejlesztéseinkkel kapcsolatban!

Videó a levelezési rendszerünk modernizációjáról:

[youtube]NO-h4pbYq-8[/youtube]

Eredeti tervünk az volt, hogy még múlt héten kiküldjük ezt a videót, de sajnos csak most sikerült, ezért amit úgy említek, hogy “múlt héten”, az erre a hétre vonatkozik.

 

Oszd meg a gondolataidat