SSH – már bekapcsolhatod ügyfélkapun keresztül is

SSHAz SSH szolgáltatás már közel egy éve elérhető nálunk, de eddig “külön kérvényt kellett benyújtanod”, hogy használhasd. Mostantól – továbbra is teljesen ingyen – már saját kezűleg is bekapcsolhatod az ügyfélkapuban. Ha még nem ismered az SSH előnyeit, gyorsan összefoglaljuk még egyszer.

Mire jó az SSH?

Az SSH a telnet biztonságos változata, amely a szerver azonosításával és a forgalom titkosításával gondoskodik arról, hogy illetéktelenek akkor se nyerhessenek hozzáférést a távoli szerverhez és a küldött vagy fogadott adatokhoz, ha képesek a hálózati forgalom lefigyelésére.

Az SSH segítségével a tárhelyünk mellé kapunk egy konzolt, ami olyan élményt nyújt, mintha ott ülnénk a szerver előtt, és rengeteg olyan dolgot elérünk, amit egyébként nem. Legfontosabb előnyei:

  • Nagyon gyorsan tudunk fájlokat kezelni és mozgatni (Pl. FTP-vel nem tudunk könyvtárakat mozgatni, SSH-val viszont igen.)
  • Közvetlenül a szerverre tudunk letölteni máshonnan tartalmakat
  • Használhatunk verziókezelő rendszereket (GIT, SVN)
  • Adatbázisokat menthetünk
  • Használhatjuk biztonságos kapcsolódáshoz (SFTP, SCP)

Manapság az SSH egyike a legfontosabb fejlesztői eszközöknek. Ne hagyd ki, hiszen ingyen van, és csak nyersz vele!

Már csak az a kérdés, hogyan lehet ezt bekapcsolni. Nos, természetesen pofonegyszerű a dolog. Lépj be az ügyfélkapudba, és kövesd a videóban elhangzottakat.

Sikerült? Ha bármi kérdésed van, szívesen állunk rendelkezésedre!

További extra szolgáltatásaink:

 

 

Oszd meg a gondolataidat