Továbbfejlesztett Adwords kampányok – válts még ma!

  adword-tovabbfejlesztettA Google még februárban jelentette be, hogy idén jelentős változtatások lesznek az Adwords kampányok beállítási lehetőségeivel kapcsolatban. Július 22-én minden Adwords fiók automatikusan átáll a továbbfejlesztett kampányokra, de ezt a dátumot nem kötelező megvárni, már most válthatsz.

  Megéri, mert versenyelőnyre tehetsz szert azokkal a vetélytársaiddal szemben, akik kivárják az automatikus átállást.

  Főbb változások

  Hely szerinti ajánlatkorrekciók

  Olyan bevételi forrásokat találhatsz, melyekről eddig lehet, hogy nem is tudtál, mivel a felhasználók tartózkodási helyük és közelségük alapján egyszerűen és hatékonyan érhetők el.

  Eszköz alapú célzás nem lesz

  Míg korábban lehetőségünk nyílt a hirdetéseket a különböző eszközökre (PC, mobiltelefon, táblagép) különböző beállításokkal célozni, ez a továbbfejlesztett kampányoknál nem lesz elérhető. Helyette licitálási korrekcióval tudunk célozni, melynek értéke -100% és +300% között kell, hogy legyen.

  sitelinksHirdetéscsoportokhoz rendelhető webhelylinkek

  A webhelylinkek bővítménnyel plusz linkek helyezhetők el a szokásos hirdetés alatt.

  Eddig kampányonként csak egy linklistát lehetett létrehozni, most viszont hirdetéscsoportok szintjén is megadhatjuk ezeket az igen hasznos hirdetésbővítményeket.

  Módosul a földrajzi célzás

  Mostantól lehetőség nyílik arra, hogy egy kampányban kezeljünk több célzott területet, és licitálási korrekciókkal súlyozzuk az egyes területek beállításait.A részpiacokat kissé eltérő licitekkel kezeljünk – ha például a budapesti vásárlóerő nagyobb, mint az ország átlaga, akkor egyszerű lesz a Budapestről származó megjelenéseknél licitet emelni. A licit korrekció mértéke ebben az esetben -90% és +900% között mozoghat.

  Mire figyeljünk az átváltásnál?

  • Győződj meg róla, hogy az összes AdWords-fiókodhoz van-e hozzáférésed: Ha egynél több fiókkal rendelkezel, a kampányok átváltása előtt ellenőrizd, hogy hozzáférsz-e az összes ügyfélközponthoz vagy minden egyes fiókhoz.
  • Nézd meg, milyen eszközökkel teheted gyorsabbá és egyszerűbbé az átváltást: Módosításokat közvetlenül az AdWords szolgáltatásban is végrehajthatsz (többek között tömeges műveleteket is), vagy az AdWords Szerkesztő segítségével is elvégezheted e műveleteket.
  • Az átváltási folyamat egyszerűsítése érdekében a mobilspecifikus kampányokat érdemes lehet összevonni a csak asztali számítógépeket célzó kampányokkal. Amennyiben a kampányok mindenféle eszközt céloznak (asztali számítógépeket, táblagépeket és mobilokat), természetesen erre nincs szükség.

  (Ha segítségre van szükséged, itt veheted fel a kapcsolatot a Adwords supporttal: https://support.google.com/adwords/answer/2909484?hl=hu)

  Te már átváltottál a továbbfejlesztett kampányokra? Ha igen, várjuk ezzel kapcsolatos tapasztalataidat.

  ——————————————————————————————————————————————————————-

  Még nem ismered a MultiServert? Jelentkezz tesztelőnek, és kipróbálhatod ezt a Magyarországon egyedülálló technológiát!

  Téged megcsípett a Pingvin?

  Profi hírlevélküldőt keresel? Már meg is találtad!

  Beüzemeltük a blade rendszert!

   

  Oszd meg a gondolataidat