Új backup szerverrel bővült szerverparkunk

Szerverparkunk a közelmúltban újabb taggal gyarapodott. Legfrissebb szerzeményünk egy backup szerver, melyből most már kettő darab van cégünk tulajdonában:

Az új gép paraméterei:

Típus: Dell R510 Xeon 6 mag
Tároló kapacitás: 6 TB RAID5
Memória kapacitás: 16 GB

Mi okozhat adatvesztést?

Legtöbbször rosszindulatú vírusok és programok okozzák a kárt . Adatvesztést okozhat a felhasználó általi véletlen törlés is, melynek igencsak banális okai lehetnek: véletlenül félrekattint a webmester, vagy csak szimplán máshol járnak a gondolatai, és akár több fontos könyvtár is odalesz.

Ritkább esetben winchester hiba is vezethet adatvesztéshez. A winchester, felépítéséből adódóan nem javítható, bár az adatok egy igen költséges megoldással visszanyerhetők.

Hogyan működik egy backup szerver?

A backup szerver egy olyan szerver, mely biztonságot nyújt adatvesztés esetén. Bizonyos időközönként mentést végez, és a fájlszervereken tárolt adatokat a saját adattárolóira menti. A napi mentéseket külön mappákba helyezi, ezáltal könnyedén visszaállítható bármely napi állapot.

A biztonsági mentés visszaállítása hamarosan elérhető lesz az ügyfélkapuból is. Ha adatvesztést tapasztalsz, jelezd nekünk az ügyfélkapunk keresztül, és rövid időn belül visszaállítjuk a korábbi állapotot, hiszen biztonsági mentések a fájlokról, az adatbázisokról és az e-mailekről is folyamatosan készülnek.

 

Oszd meg a gondolataidat