Válts újabb PHP verzióra! – csak egy mozdulat

Akkreditált regisztrátor
07
2014 január
11:05
Szerző:     |    Kategória: 2014. január, Blog, Tárhely    |    Címke: , , , ,


Ügyfélkapun keresztül jó ideje már te magad is beállíthatod, hogy milyen PHP verzió alatt szeretnéd oldalaidat futtatni. Újdonság azonban, hogy a Web-Servernél már a PHP 5.4-es és 5.5-ös verziója is elérhető.

phplogo-highres


PHP 5.5

 

Hazánkban a Web-Server az elsők között vezeti be ezt a PHP verziót, melynek nagy újdonságai a generátorok. Ezzel a nyelvi szerkezettel egyszerű iterátorokat lehet létrehozni az Iterator interfész implementálása nélkül, így erőforrást szabadíthatunk fel. Ezen kívül változás még, hogy a kivételkezelésben megjelent a finally ág, illetve most már listákat is használhatunk a foreach-ek fejléceiben. A további újdonságok jelentős része a nyelv stabilitását és teljesítményét igyekeznek növelni. Ezen az oldalon tudsz róluk bővebben olvasni.

Pillanatnyilag az 5.5-ös a legfrissebb verzió, amit néhány nap múlva pár kattintással be is állíthatsz ügyfélkapu rendszerünkben. Ha váltani szeretnél, egyelőre még az ügyfélszolgálatunkon kell ezt kérned.

 

PHP 5.4

 

Ha nem szeretnéd kipróbálni a legújabb verziót, mi akkor is biztatunk a váltásra. Próbáld ki a PHP 5.4-et! Sokkal hatékonyabb, gyorsabb, bizonyos esetekben pedig biztonságosabb működést érhetsz el vele.

Mi még jó ideig biztosítjuk a PHP 5.2-t, a PHP fejlesztői viszont ehhez a verziószámhoz már nem terveznek további fejlesztéseket. Sőt, az 5.3-as típushoz is már csak alig egy évig készítenek biztonsági javításokat. Ráadásul a PHP 5.4 a korábbi kiadásokhoz képest rengeteg hasznos, új funkcióval bővült.

Foglaljuk hát össze, milyen előnyei vannak, ha váltasz.

Mitől jobb a PHP 5.4?

  • teljesítménye érezhetően gyorsabb (tapasztalatok alapján közel 20%-kal)
  • kisebb a memóriafoglalása, a fejlesztők jelentős optimalizálást hajtottak végre
  • kompatibilis az újabb tartalomkezelőkkel (Joomla 3x, WordPress 3.6x)
  • új nyelvi elemeket tartalmaz, ezek közül például a trait-ek alkamazása célszerű, ami a kód-újrafelhasználást segíti elő
  • sok elavult elem eltávolításra került, többek között a safe mode és a magic quotes már nem használható

Néhány perc az egész

Meggyőztünk? Akkor a verzióváltáshoz lépj be az ügyfélkapuba, és a megfelelő domaint, vagy akár aldomaint kiválasztva, a képen látható legördülő menüben beállíthatod a használni kívánt PHP verziót. Az átváltási folyamat meglehetősen rövid, a szervernek mindössze 2-5 percre van szüksége a frissüléshez.

ufk

 

 /A váltás nem várt jelenségeket okozhat, az ebből eredő problémákért felelősséget vállalni nem tudunk. Ez – az eltérő utasításkészletek miatt – leginkább azon felhasználókat érintheti, akik egyedi kódot használnak, nem pedig valamilyen tartalomkezelőt. Sikertelen váltás esetén természetesen bármikor, ugyanilyen gyorsan visszaállítható a kívánt verzió ügyfélkapuból./

 

Zárásként pedig egy jó tanács: az átváltást akkora időzítsd, amikor oldalaidat kevesen látogatják, azaz a kora reggeli és a késő esti órákra.

 

******************************************
További friss bejegyzéseink:

Bemutatkozik új védelmi rendszerünk, a BitNinja

7+1 újévi fogadalom weboldal tulajdonosoknak

ITU World Telecom 2013, avagy konferencián jártunk

Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook