Vicces domain nevek

Akkreditált regisztrátor
11
2017 április
12:38
Szerző:     |    Kategória: 2017. április, Blog    |    Címke: , ,


Nehéz jól választani

A domain név kiválasztása fontos mozzanat: könnyen leírhatóvá, megjegyezhetővé kell tenni, ami különlegessé teszi a honlapot.
Páran, direkt, hogy különbözzenek a versenytársaiktól, érdekes és vicces neveket próbálnak kitalálni; több olyan kérelem is benyújtásra került, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Unfortunate-Domain-Names-

Ilyen például a nyalovilag.hu, korhazdivat.hu, vagy netpap.hu, amiket látván nem tudom eldönteni, hogy a kérelmező vicces domain nevet akart, vagy csak egy szerencsétlen szóösszetételből született a vicces domain. Ez utóbbit hivatalosan ADM-nek, azaz „Accidental Double Meaning”-nek hívják.

Így jártak például a cook szigeteki vállalatok is, hiszen, mint Magyarországon a „.hu”, ott a „.ck” a hivatalos domain végződés. Ezzel még semmi gond sincs, viszont ha üzleti weboldalról van szó, akkor elékerül a „.co” is, ami az angol corporation rövidítése. A „domainnév.co.ck”-kal pedig csak az a gond, hogy a „cock” angolul péniszt jelent…

Egy másik hasonló eset a PenIslandPens-szel történt, amit egyszerűen, egyben leírva így hangzik: penisland.hu. A szlogenjük sem túl biztató, hiszen a „We specalise in wood”-ot angolul úgy is lehet fordítani, hogy „Szakterületünk a merevedés”.

penisland

Hazai ínyencségek

Viszont nem csak külföldi félreértelmezések vannak: egy bohócokat, ugrálóvárakat és gyermekszórakoztatást reklámozó vállalat pinatabulira.hu nevet választott, ami érthető úgy, mint „pinata-bulira” (ami az eredeti ötlet volt), vagy „pinat-a-bulira”, ami egy egész más szolgáltatást ígérő vállalatot sejtet.

pinatabulira

A másik variáció a vicces nevekre, amikor a tulajdonos egyedi nevet szeretne alkotni, de kicsit túllő a célon. Ilyen például a fent említett nyalovilag.hu és társai, de az interneten böngészve találhatunk más érdekességeket is. Ezek közé sorolhatjuk még az oralwellness.hu-t, a nedvesbugyi.hu-t és a bugyibiztosítás.hu-t is, vagy, ha már témánál vagyunk, a szorospina.hu-t. Vajon mi játszódhatott le az ötletgazdákban, amikor regisztráltatni akarták ezeket a neveket? Vajon megkérdeztek mást is, mielőtt rákattintottak a „megvásárolom” gombra?

Így, tanulva ezekből a kellemetlen (bár szórakoztató) esetekből, érdemes hosszabb időt szánni a domain név kiválasztására, mielőtt megrendeljük a számunkra tökéletes nevet.

Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook