Virtuális valóság a’la Facebook

Akkreditált regisztrátor
02
2017 május
16:02
Szerző:     |    Kategória: 2017. május, Blog    |    Címke: ,


2003-ban Mark Zuckerberg megalkotta a “Facemash” nevű alkalmazást, melyet 1 évvel később már a “Thefacebook” néven használhattak a Harvard egyetemistái. A társasági oldal annyira népszerűvé vált, hogy szép lassan elhagyta az egyetemek “falait” és meghódította a világot. Jelenleg több mint 1 milliárd aktív felhasználója van és ez a szám egyre csak növekszik.

Újdonságok az F8-on

2017. április 18-án volt a közösségi portál éves fejlesztői konferenciája, melyen Zuckerberg tanúbizonyságot tett róla, hogy a Facebook csapata hatalmas lendülettel folytatja a virtuális valóság kiépítését, hogy még több lehetőséget, élményt biztosíthassanak felhasználóiknak.

virtual-reality-2229924_960_720

A portál mobilos alkalmazásában használt kamera virtuális valósággal bővül, ami annyit tesz, hogy fényképeinket, videóinkat okosan odarajzolt dolgokkal tehetjük változatosabbá. Például, a kávésbögrénk mellé odafirkanthatunk egy másikat, és a beépített MI-nek hála az a bögre teljesen úgy fog kinézni és olyan szögben fog állni, mint az eredeti bögre. Így már képekkel tudjuk alátámasztani, hogy az estéinket nem magányosan szoktuk tölteni. Hanem a barátainkkal… a képzelt barátainkkal.

Útjára indul a Facebook Spaces

Bejelentésre került ezenfelül a Facebook Spaces nevű alkalmazás is, melyben barátainkkal egy képzeletbeli, animált térben vagy esetleg egy 360 fokos kamerával rögzített felvételben gyűlhetünk össze Oculus Rift VR-szemüveget használva és beszélhetjük meg ügyes-bajos dolgainkat, kedvenc csapatunk hétvégi teljesítményét, vagy kivesézhetjük ki-mit vár a legújabb Star Wars filmtől.

Az itt használt avatárt, a Facebookon megosztott saját fotóink alapján hozza létre a rendszer, ami így jobban fog hasonlítani ránk, persze csak rajzfilmszerűen. A találkozón egyébként különböző rajzolt ruhákat és ékszereket, kiegészítőket aggathatunk magunkra, készíthetünk csoportképet vagy selfiet is. A Facebook úgy gondolta, a virtuális térben nincs szükségünk lábakra, így mindannyian csak félig leszünk jelen.

facebook-spaces-social-vr-app-2-640x353
(Forrás: extremetech.com)

Egyébként rajzolni is tudunk majd a térbe. Bármilyen felületet átfesthetünk virtuálisan olyan színűre, amilyenre csak akarunk. Az applikációnak köszönhetően bármely földrajzi helységen ott hagyhatjuk véleményünket, gondolatunkat. Zuckerberg hozzá tette, hogy a virtuális valóság sárga köves útjának mindössze csak az 1%-át tették meg, szóval nem kell aggódnunk. Lesz ez még jobb is.

Kategóriák


Címkék


Találkozz velünk

4025 Debrecen, Pásti u. 2.

Hívj minket

+36 52 541 346; +36 20 335 1162
Fax: +36 52 998 452
Írj nekünk  info@web-server.hu


facebook